WITBOEK

ZEKERHEID IS GEEN LUXE

Tekst Ronald de Kreij Beeld Paul Scholman

‘OPEENS REALISEERDE IK ME DAT IK AL 17 JAAR RONDDRAAI IN EEN CYCLUS VAN ONZEKER UITZENDWERK’

Jarenlang rondgepompt worden van het ene uitzendcontract naar het andere, met als gevolg jarenlange onzekerheid, wat doet dat met je? Een groep uitzendkrachten vertelt er over in het witboek 'Zekerheid is geen luxe' van de FNV. Ze overhandigden het witboek aan een delegatie van Tweede-Kamerleden.

Daar sta je dan, in het kloppend hart van de Nederlandse democratie. Om Kamerleden te informeren over de belabberde positie waarin jij je bevindt. Met het verzoek aan hen om daaraan iets te veranderen. ‘Ik was best gespannen’, zegt Jolanda Nijenhuis, die samen met enkele collega-uitzendkrachten in Den Haag het witboek 'Zekerheid is geen luxe' overhandigde aan Kamerleden van CDA, PvdA, GroenLinks en SP. ‘Ik schoot ook even vol. Omdat ik me opeens ten diepste realiseerde dat ik al zeventien jaar ronddraai in een cyclus van onzeker uitzendwerk, terwijl er wél structureel werk is. Ik heb de Kamerleden verteld hoe rot ik me hieronder voel en dat ik vind dat zij hier iets aan moeten doen. Want mensen zoals ik hebben geen toekomst.’

‘DAAR PAS IK VOOR’

Nijenhuis zit al zeventien jaar in fase A. Hoe kan dat? ‘Omdat ze me telkens wanneer ik richting het recht op een vast contract ga, ontslaan. Na een half jaar mag ik dan weer terugkomen en begint het hele riedeltje weer opnieuw. Maar dat doet deze dame niet. Daar pas ik voor. Ik ga op zoek naar een andere baan.’ Ooit had ze een vast contract. In de thuiszorg. Toen ze last kreeg van haar rug, liet ze zich omscholen. Het werd bedrijfskunde, waarna ze ging werken in administratieve en financiële functies. Maar nergens kreeg ze weer een vaste aanstelling. Ook niet in andere functies. Ze heeft bijvoorbeeld ook op een callcenter gewerkt. Sinds ze haar heftruckcertificaat heeft gehaald, werkt ze nu twee jaar op de expeditieafdeling van een metaalbedrijf. ‘Hartstikke leuk werk, super druk ook. Ik heb een contract voor 20 uur, maar ik werk al twee jaar structureel 32 uur minimaal. Raar dat dit mag. Maar ze zeggen dat ik een goede kans maak op een vaste aanstelling. Nou, dat hoop ik dan maar.’

EENMALIG 26 WEKEN

Nederland telt in totaal ongeveer 1,6 miljoen flexkrachten (uitzend, oproep en tijdelijk) op een totale beroepsbevolking van iets meer dan 9 miljoen mensen, van wie er zo’n 5,5 miljoen een vast dienstverband hebben. Het ‘rondpompen’ van uitzendkrachten, zoals ook Nijenhuis overkomt, treft ruim twee derde van hen. Zij hebben gemiddeld zeven jaar nauwelijks zekerheid van werk en inkomen, blijkt uit een enquête in opdracht van FNV Naleving & Flex in juni 2020 onder duizend uitzendkrachten. In een vervolgonderzoek sprak de bond uitgebreider met 92 deelnemers. In het witboek doen vertegenwoordigers van deze laatste groep hun verhaal. De FNV levert daarnaast aanbevelingen aan de overheid om hun positie te verbeteren. Naast het uitbannen van nul-urencontracten wil de bond onder meer dat de uitzendperiode drastisch wordt verkort tot eenmalig 26 weken (zie ook het artikel over de nieuwe uitzend-cao elders in dit e-magazine).

Jolanda Nijenhuis (links) biedt op een coronaveilige wijze het witboek aan de Kamerleden (rechts) aan

GOEDE TIMING

De overhandiging van het witboek vond plaats voorafgaand aan een algemeen overleg van de Vaste Kamercommissie voor Arbeidsmarktbeleid. Dat bleek een slimme keuze en goede timing. Tijdens dat overleg met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid speelde het witboek een hoofdrol in de inbreng van veel Kamerleden, die daarbij vaak en opzichtig een exemplaar van het witboek omhoog hielden. Zie hiervoor het filmpje op de Facebookpagina van FNV Uitzendkrachten, te vinden onder deze link. Het witboek zelf heeft de vakbond ook op internet geplaatst, klik hier.

MELD RONDPOMPEN

Ben jij uitzendkracht in Fase A of B en word je naar je eigen gevoel al jaren rondgepompt in tijdelijke contracten zonder enig uitzicht op zekerheid? Meld je dan bij de bond!

Tijdens het arbeidsmarktoverleg in de Tweede Kamer, volgend op de aanbieding van het FNV-witboek 'Zekerheid is geen luxe', verklaarde de woordvoerder van de VVD dat het voorbeeld van Jolanda Nijenhuis (zie het artikel hierboven) die al zeventien jaar ronddraait in een cyclus van onzeker werk ‘een uitzondering’ zou zijn. FNV Flex & Naleving denkt hier anders over en meent dat veel meer uitzendkrachten kampen met jarenlange onzekerheid. Om dit te kunnen onderbouwen verzamelt de bond voorbeelden van uitzendkrachten die net als Nijenhuis 'rondgepompt' worden. Voel jij je aangesproken? Meld je dan via uitzend@fnv.nl. Samen gaan we dan ook de VVD en andere twijfelaars ervan overtuigen dat zekerheid écht geen luxe is, en dat de politiek kan helpen om een einde te maken aan de jarenlange onzekerheid van uitzendkrachten.

Deel deze pagina