FLEX EN CORONA - 4

HELPENDE HAND VOOR ONTSLAGEN UITZENDKRACHTEN

Tekst Ronald de Kreij Beeld DOORZAAM, Shutterstock

'KRIJG JE ALS UITZENDKRACHT EEN VOUCHER AANGEBODEN, DAN BEN JE VERZEKERD VAN WERK'

Ben je flexkracht en ben je als gevolg van de coronacrisis je baan verloren? Dan biedt DOORZAAM je een Van Werk Naar Werk-voucher aan waarmee je jezelf kunt omscholen en snel weer passend werk kunt vinden.

Veel uitzendkrachten zijn hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Sectoren als de horeca, luchtvaart en bloementeelt hebben massaal afscheid genomen van hun uitzendkrachten. Ondertussen is er in andere sectoren juist een schrijnend tekort. Denk aan de zorg, transport en logistiek, distributie en land en tuinbouw. DOORZAAM, het fonds van de werkgevers- en werknemersverenigingen (waaronder FNV) in de uitzendbranche dat zich inzet voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten, stelt nu vouchers beschikbaar voor wie zijn of haar baan is verloren. ‘Maak er gebruik van!’, adviseert DOORZAAM-directeur Adriana Stel met klem. ‘We hadden al prachtige scholingsvouchers om jezelf verder te kunnen ontwikkelen, maar we denken dat er nu meer behoefte is aan omscholing. Zodat uitzendkrachten snel elders aan de slag kunnen, bij een ander uitzendbureau of bij een reguliere werkgever.’

NOS JOURNAAL

De Van Werk Naar Werk-voucher van DOORZAAM kreeg eind april landelijke bekendheid toen het NOS Journaal er aandacht aan besteedde. De voucher ter waarde van 500 euro kan worden ingezet voor een cursus of training, maar ook voor training on the job of een inwerkperiode. Een van de uitzendkrachten die in het NOS Journaal aandacht kreeg was Landry. Hij werkte bij KLM Cargo, bij de vrachtafhandeling op Schiphol. Daar kwam door de coronacrisis plotseling een eind aan. Landry is nu omgeschoold tot reachtruckchauffeur in een distributiecentrum. ‘Sinds de uitbraak van corona en nadat duizenden uitzendkrachten hun baan hadden verloren, hebben we in overleg met de uitzendkoepels en vakbonden gezegd dat we iets moesten doen’, aldus Stel. ‘We hebben afgesproken vierduizend vouchers beschikbaar te stellen. Maar inmiddels zijn er in totaal al zo’n 4500 gereserveerd. Meer dan gepland dus. Toch gaan we niemand teleurstellen. Er komt geld bij.’

GEGARANDEERDE PLAATSING

De gereserveerde vouchers zijn aangevraagd door uitzendbureaus. Stel: ‘De absolute voorwaarde is dat zij dan ook plaatsing van de uitzendkrachten garanderen. Dus krijg je als uitzendkracht zo’n voucher aangeboden, dan ben je ook verzekerd van werk.’ Er zijn echter ook uitzendkrachten die niet langer een uitzendbureau hebben, omdat ze zijn ontslagen. ‘Toch kunnen ook zij een voucher aanvragen’, zegt Stel. ‘Ben je vakbondslid, neem dan hierover contact op met je vakbondsbestuurder. De bonden hebben onze vouchers ook beschikbaar. Ben je geen vakbondslid, mail dan naar info@doorzaam.nl. Of kijk op onze website: www.doorzaam.nl. Daar kan je als uitzendkracht ook in andere tijden terecht voor een van onze prachtige programma’s rond duurzame inzetbaarheid. Gericht op bijvoorbeeld gezondheid of doorontwikkeling. Dus ik zou zeggen: neem hoe dan ook contact op.’

DOORZAAM-directeur Adriana Stel

WAARVOOR WORDEN DE VOUCHERS ZOAL GEBRUIKT?

Op het moment van schrijven van dit artikel waren er ruim vierhonderd Van Werk Naar Werk-vouchers gebruikt om ontslagen flexkrachten aan een nieuwe baan te helpen. Waar werden de die zoal voor ingezet? DOORZAAM heeft het volgende – voorlopige – lijstje samengesteld:

  • Uitzendkrachten zijn vanuit hun functie als slimmemetermonteur, die in deze functie niet meer bij mensen naar binnen konden, omgeschoold naar heftruckchauffeur in distributiecentra.
  • Een uitzendkracht met corona is omgeschoold om in de techniek geplaatst te worden zodra hij hersteld is.
  • Er zijn uitzendkrachten omgeschoold om ze in te zetten bij de nieuw ingerichte zorghotels in Limburg.
  • Verscheidene uitzendkrachten die als orderpicker werkzaam waren zijn omgeschoold naar aspergesteker.
  • Een grote groep uitzendkrachten uit de horeca is bij een logistiek bedrijf op de werkvloer getraind en is daar nu ook werkzaam.
  • Uitzendkrachten die werkzaam waren in de brandpreventie voor onder meer hotels zijn geschoold door een bouwbedrijf en daar geplaatst om in de bouw timmerwerkzaamheden te verrichten.
  • Een uitzendkracht die werkzaam was bij een groothandel in kerstartikelen uit China is omgeschoold naar heftruckchauffeur en geplaatst bij een logistiek bedrijf.
  • Een uitzendkracht die werkzaam was bij een pizzeria is geplaatst bij een loodgietersbedrijf. Hij loopt daar mee met een monteur en gaat na de coronacrisis een BBL-opleiding doen bij het ROC.

Deel deze pagina